img
Bo­teå­par­la­men­tets husgrupp
Stor ef­terfrå­gan på hus i Boteå
(Pla­ts f. lo­go​/​fo­to)
Det finns en efterfrågan på hus från folk som skulle vilja flytta till Boteå. Hör av dig till Lennart Johansson, i inflyttningsgruppen om du vet om något hus som är till salu.

Bo­teå­par­la­men­tets husgrupp
Det finns en stor efterfrågan på hus i Boteå

 
img
Foto: Google Maps
Boteå – en inflyttningsbygd

Våren 2007 varslade Sollefteå kommun om att Kalknäs skola var på gång att läggas ned p g a sviktande elevunderlag. Beskedet ledde till demonstrationståg utanför kommunhuset och till att föräldrar, lärare och övriga intresserade drog igång ett intensivt arbete för att rädda skolan. Det kom då att startas en akutgrupp för att bevara och utveckla skolan (se Botebladets sommar, höst och vinternummer 2007 på www.botea.se) och bl a lades det ut annonser på Blocket, i hopp om att kunna locka barnfamiljer till bygden och på så sätt öka antalet elever på skolan. Räddningsaktionen visade sig bli mycket framgångsrik, för bara inom ett år hade elevantalet ökat med cirka 25%. Efter ytterligare knappt sex år var elevantalet 49% högre än kommunens ursprungliga prognos för skolan.
     Efter en tid blev husgruppen en undergrupp under Boteåparlamentet, bygdens folkvalda byalag (se t ex Botebladets sommarnummer 2014), med målsättning att kartlägga vilka hus som eventuellt kunde finnas till försäljning i bygden och även visa upp dem för intresserade – en grupp som nu under några år har varit vilande. Parlamentets tanke är dock att skaka liv i husgruppen, eftersom det har visat sig finnas både lediga hus i bygden och framförallt folk som önskar att flytta hit.
     För att detta arbete ska kunna komma igång och bli fungerande, behövs Boteåbornas hjälp och engagemang! Det behövs t ex personer som kan tänkas att aktivt hjälpa till i husgruppen, men framförallt att byborna hör av sig till husgruppen när man får vetskap om något hus som står tomt eller som är på gång att säljas.
    Parlamentet ser gärna att det är barnfamiljer som väljer att flytta till Boteå, just för att trygga skolans framtid, men alla som kan tänkas vilja flytta till bygden är givetvis välkomna! Nämnas bör; att det även finns möjlighet att gratis få utannonsera sitt hus på bygdens hemsida. Kontaktperson för husgruppen är tillsvidare Lennart Johansson, som kan nås på 073-834 06 82.

 
 
Till sidans topp
75/1817  
 
 
menyer
Botevy
  Allt material Copyright © 2011-2024 Boteåparlamentet o/e resp upphovsrättsinnehavare Foto: E Hoppe   
  Allt material Copyright © 2011-2024 Boteåparlamentet o/e resp upphovsrättsinnehavare Foto: E Hoppe

Vi använder SSL och IP-nr. Om integritet på botea.se
Facebook
Twitter
Google+
Linkedin
E-post
PARLAMENTET X
Boteå Utvec pil
Boteåparlam
Leaderprojek pil
Mötesprotok pil
Om Parlament pil
Vallänges f pil
FÖRENINGAR
KULTURLAGRET
BOTEÅBYGDEN
BOTEWEBBEN